SzalaváriMónikakönyvek

Szalavári Mónika Sminkeskönyve

Amikor még csak a fejemben formálódott a könyv ötlete, két dolgot már akkor is tudtam: kis, hordható méretű könyvet szeretnék készíteni, nem albumot!!!!, és nem szeretnék kemény fedelet sem. Amikor dolgozni megyek, mindig viszek magammal valami olvasnivalót is, és sokszor a könyv méretétől függ, mi landol a táskámban. Ezért gondoltam azt, hogy a nők örülni fognak neki, ha pici a könyv (a visszajelzésekből eddig úgy néz ki, bejött!).
A másik dolog, ami fontos volt, hogy a könyv ne legyen nehéz. Szerencsére egy fantasztikus nyomdát sikerült találnom, akik egy spéci, könnyített papírt ajánlottak, így a tervezett fél kilós! könyvet 30 dkg-osra tudták lecsökkenteni. És még egy technikai adalék: nemcsak ragasztva van a könyv, hanem cérnafűzve is, így nem fognak a lapok kipotyogni még sokszori használat után sem!
No, ennyit a könyv technikai részéről.

Az érdekesebb a könyv felépítése.
Ha valaki hozzám jönne személyre szabott sminkoktatásra, ezt tanítanám neki. Sminkecsetek, sminkeszközökElőször egy kicsit beszélek az anyagokról, eszközökről, ezeket, hogyan, miért, meddig használja: alapozás, korrektorozás, púderezés,.... Megtanítom a szem kifestésének több technikáját, külön a kontúrozást, külön a szemhéjporok felvitelét. Rengeteg sminkes trükköt leírok, mitől néz úgy ki, mitől marad ott az anyag,...Majd a sminkelés sorrendje következik. Ez kb. 50 oldal, számtalan illusztrációval. Utána 3 külön fejezetbe tettem a sminkeket: natúr, alkalmi és vad sminkek 120 oldalon keresztül.
A bal oldalon van a smink leírása, és egy kis kép a szemről, Szemsmink a jobb oldalon pedig az egész oldalas kép. Ügyeltem arra is, ha a nagy képen nyitott szemmel van lefotózva a modell, a kis képen csukott legyen a szeme, és fordítva, így könnyebb jól szemrevételezni a sminkeket. Összesen 60 smink, minden smink más és más.
SminkmodellemA modellek teljesen civilek (vagyis nem hivatásos modellek). Mindenki az én barátnőm, ezen a jogon került be a könyvbe, és nem azért, mert híres (egy-egy ismertebb arc is feltűnik modellként, de ez majdnem kizáró ok volt, nem előny!). Arra gondoltam, gyönyörű, ránctalan, hamvas bőrű tizenévest minden újságban lehet találni, de hol láthatnak az "átlagos" lányok "átlagos" lányokat kisminkelve? Az átlagos lány alatt az utca emberét értem, mint "mi". Mint a lányok 98%-a, aki nem a szépségéből él, hanem civil munkát végez.
SminkmodellAz én modelljeim között vannak diákok, tanárok, titkárnők, bankban, orvosi rendelőben dolgozó nők,... És jól fog esni ilyen lányokat sminkben látni. Hogy hogyan lehet csalni egy kerek, vagy hosszúkás arccal, mit lehet csinálni, ha valakinek súlyos szemhéjú, vagy épp mélyen ülő szeme van, és sosem sikerült még úgy kisminkelni magad, mint szeretted volna... Nos, itt megnézheted, és el is sajátíthatod.

A könyv ára 3.490 forint. Kozmetikai- és fodrászszalonban, valamint az alábbi könyves- és sminkes boltban kapható: Anima Könyvesboltok / Lyra könyvesház - Vác / Korona Könyvesbolt / Kryolan City Sminkesbolt

Természetesen a honlapomon keresztül továbbra is megrendelhető nálam a könyv. Köszönöm az eddigi rendeléseket, pozitív visszajelzéseket, remélem, haszonnal és élvezettel olvasgatjátok!Mesterségem címere - A Nő

Emlékszem, egy boltban voltam éppen, amikor telefonon felhívtak, hogy van ez a könyvsorozat, amibe szeretnék, ha én is szerepelnék. Először arra gondoltam, ez egy vicc. Nem vagyok én annyira érdekes vagy híres, hogy az életemről könyv készüljön, illetve ha készül is, kit érdekelne, ki venné meg?! Tuti átverés. Aztán kiderült, hogy nem, tényleg van ilyen sorozat és tényleg szeretnék, ha én is benne lennék. Ott álltam a bolt közepén, teljesen ledöbbenve a telefonnal a kezemben és arra gondoltam, innen már csak lefelé vezethet az út. Mi mást várhatnék még a szakmában?! Milyen csúcsot mászhatnék még meg?! 15 éve sminkelek, rengeteg hírességgel találkoztam már, többekkel barátság lett a munkakapcsolatból (érdekes módon, a celebek nagyrészt elkerültek, hála az égnek!); sok-sok nőnek mutathattam meg, hogyan lehetnek még szebbek; vannak tanítványaim, akikre méltán büszke lehetek; a szakma minden szeletét kipróbálhattam, írtam sminkes könyvet, amit a visszajelzések alapján szerettek az olvasók ... És most ez, egy könyvben mesélhetek magamról és a szakmámról. Érezheti valaki még ennél is sikeresebbnek magát a szakmájában, ami az élete, amit imád, ami nélkül nem lenne teljes az élete?! Szerintem nem. És ezt nemcsak magamnak köszönhetem, hanem mindenkinek, aki méltónak tartott arra, hogy kisminkelhetem vagy megtaníthatom a szakma kisebb-nagyobb trükkjeire. Köszönöm mindannyiótoknak!!!
Akit érdekel a könyv, személyesen tőlem is megveheti. Tudom, hogy macerásabb, mint bemenni egy könyvesboltba, viszont tudom dedikálni annak, aki szeretné, de a fontosabb, hogy hálám jeléül a belém vetett bizalomért a könyv árának megfelelő kupont adok hozzá (4000 forint értékben), amit beszámítok sminkelésnél vagy sminkoktatáskor. A kupon szabadon átruházható, elajándékozható.